Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

En godare jul med messmör

Lyft årets julbak och desserter genom att addera en svensk klassiker: Messmör.

De flesta vet hur gott det är att bre Messmör på en macka, men många har missat att Messmör också är en perfekt ingrediens i bakning och desserter. Messmör kan användas som ett svenskt alternativ till dulce de leche (karamelliserad mjölk) och passar att använda i både kalla och varma efterrätter och sötsaker.

Lagom till jul har matkreatörerna och kokboksförfattarna Systrarna Eisenman tagit fram fyra magiskt goda recept på efterrätter och godsaker som alla innehåller messmör:

  • Njut av godaste Messmörsglassen serverad med hjortronsylt och hackade nötter!
  • Bjud på en moderniserad klassiker: vispad grädde med Messmör äts på många håll i landet som tillbehör till julbordet och kallas både för blana och mesefil. Systrarna Eisenman har uppdaterat receptet till en alldeles underbar juldessert – Messmörsvisp med bär!
  • Ett annat tips är deras supergoda och enkla julsnacks: choklad- och dadelbollar med Messmör.
  • Och till sist är Systrarna Eisenmans recept på Messmörskola helt ljuvligt, kolorna är försvinnande goda – en ny julklassiker!

Julens goda recept hittar du nedan!

Fler nyheter

Ta del av de senaste nyheterna från Fjällbrynt

Vår ostråvara

En godare jul med messmör

Nyhet! Spicy Pepper från Fjällbrynt

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.